In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Tuinopenstelling


In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1500 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek -Henschoten www.dentreekhenschoten.nl.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.
.
Op afspraak kunt u als groep(minimaal 10 pers.,maximaal 50 ) onze tuin bezoeken in de periode mei t/m september. De entree  bedraagt  5,00 euro p/p incl. koffie/thee en iets lekkers.  U bent van harte welkom.

Voor een afspraak kunt u contact met mij opnemen via de mail marieke@mariekenolsen.nl of telefonisch, 033-4337860.


Open dagen:

Let op!
Mbt. Het Dahlia Spektakel

Wij willen u graag voldoende ruimte in onze tuin bieden. Daarom spreiden we het bezoek over de dag. Wilt u zo vriendelijk zijn om te reserveren en uw aankomsttijdstip hieronder aan te geven. De bevestiging die u in uw mailbox ontvangt, is uw entreebewijs. Kosten: contant bij aankomst te voldoen. Wanneer u naar beneden scrolt kun u zich aanmelden.


Bollen Weekend: zaterdag 1 mei en zondag 2 mei 2021
Rondje Tuinen Amersfoort: zaterdag 14 augustus 2021
Dahlia Spektakel  Midden Nederland:  zaterdag 28  en zondag 29 augustus 2021

Nieuws uit de Boomgaard

Bollenroute Midden Nederland

Zaterdag 1 mei en Zondag 2 mei 2021

Tijdens dit weekend is onze tuin samen met 4 andere tuinen geopend. Al deze tuinen zijn overdadig aangeplant met heel veel voorjaarsbollen die samen met het frisse groen voor een geweldig voorjaarsfeestje zorgen. U bent van harte welkom. tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 euro p/p per tuin incl. koffie/thee. 

Deelnemende tuinen:
                                  
De tuin van Anneke Caljouw
De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van Ellen Lubbers
De tuin van Marieke Nolsen.  

Rondje Tuinen Amersfoort

Zaterdag 14 augustus 2021

Tijdens deze dag is onze tuin gezamenlijk met nog 5 andere prachtige tuinen, een pluktuin en een kwekerij opengesteld. U bent van harte welkom tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 p/p per tuin incl. koffie /thee.  

Meer informatie


Dahlia Spektakel 2021 

Op  zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 is onze tuin opengesteld, samen met nog 3 andere prachtige overdadig bloeiende Dahliatuinen in Midden Nederland. De Dahlia staat helemaal centraal. Hoe gaaf is het om dit samen met deze tuinen te mogen doen. Naast onze tuin, heb ik  mijn ruimte gevuld met mooi tuinachtig bloemwerk, in het teken van Dahlia's. Daarbij heb ik een aantal bloemerige vrienden uitgenodigd, waaronder kwekerij Schipper met een verkoop van de meest mooie Dahlia's. Kortom 1 Kleuren Spektakel.  U bent van harte welkom tussen 9.00- 18.00 uur. De entree bedraagt € 3,00 per persoon per tuin. De deelnemende tuinen zijn: 

De Boschhoeve in Wolfheze.
De tuin van Anja van Heeswijk in Leusden.
De tuin van Ellen Lubbers in Barneveld.
De tuin van Marieke Nolsen in Leusden. 

Van Covid hebben wij geleerd dat het fijn is om te werken met een tijdsslot, hierdoor ervaart een ieder de heerlijke  ruimte en kunnen wij optimaal genieten .  Vandaar dat wij dit doorzetten. U kunt zich hieronder aanmelden voor een bepaald tijdsstip en hiervoor ontvangt u een bevestiging. 


Aanmelden

Podcast met Modeste Herwig

Afgelopen juni heeft Modeste mij geïntervieuwd voor haar Podcast, het thema was: Vaste plantenborders in de tuin van Marieke Nolsen. Wil je de podcast beluisteren...

Klik hier"Buurtuinen"

Een bezoek aan onze tuin is goed te combineren met een bezoek aan onderstaande “buurtuinen”.

*De Sint Hubertushof Leusden
*Kwekerij Klein hof
Achterveld
*De tuin van Ank Maertens Soest
*Groot Zandbrink Leusden
*De tuin van fam. Caljouw  Amersfoort
*De tuin van fam.v.Schelven Ter Schuur
*De Beukenhof Barneveld
*De tuin van fam. Luteijn Zeist
*De tuin van B.Geertsema Soest
*De Pluktuin Stoutenburg
*De tuin van de Familie Pelsrijcke Leusden

Meer lezen

Donateur Tuinenstichting

Ik ben heel trots dat ik donateur mag zijn van de Nederlandse Tuinenstichting en dat ik als opentuin eigenaar met onze tuin in hun boekje mag staan. De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken . Daarnaast stimuleert de NTS. de openstelling van particuliere tuinen en organiseert zij geweldige tuingerelateerde excursies.Voor 47,00 per jaar kunt U ook meegenieten van al deze tuinen en de daarbij behorende geweldige sfeertjes. U krijgt 4x per jaar het zg. Tuinjournaal en daarnaast de open tuinen gids . In deze gids worden meer als 300 tuinen in Nederland vermeld met hun adressen en hun open dagen. Zo gaaf. Op deze manier kun je allerlei tuinen bezoeken en combinaties maken voor bezoeken. Als donateur hebt u op sommige dagen zelfs vrij entree. Maar het mooiste is natuurlijk dat u de stichting ondersteunt met de geweldige projecten die zij realiseren. Kortom , wordt donateur en steun deze stichting.

Meer lezen

Onze Pluktuin

Sinds 4 jaar hebben wij een door Engeland geInpireerde Pluktuin. Een pluktuin vol met Dahlia's en 1 jarigen allemaal ondersteund door natuurlijke constructies. Het kleurenpalet is zalm, rood, rose, oranje en een klein beetje paars.De Pluktuin is in de periode juli, augustus en september 1 groot boeket. Maar ook in het voorjaar is het de moeite waard om deze tuin te bekijken. Want alle voorjaarsbollen in combinatie met de natuurlijke constructies levert ook een bijzonder en sfeervol plaatje op. De Pluktuin is echt helemaal voor onszelf. Dus wij kunnen naar hartelust plukken. Zowel in het voor- als in het najaar organiseer ik een aantal Pluktuin gerelateerde workshops, zie mijn workshopprogramma.  Op mijn blog heb ik verschillende artikelen geschreven over deze heerlijke tuin. De links naar die artikelen kun je vinden aan de rechterzijde van mijn blog. 

Meer lezen

Tijdschrift Tuinseizoen

In het prachtige tijdschrift Tuinseizoen een artikel over de inspirerende cursus , gegeven door Sarah Raven, op het  Landgoed Parham House  die ik vorig jaar in Engeland gevolgd  heb.

Meer lezen

Lunchadres | Restaurant Bavoort

Mocht u onze tuin willen bezoeken en met uw groep een heerlijke lunch gebruiken, dan is Restaurant Bavoort, ook aan de Treekerweg, een aanrader.

Meer lezen

Webshop- Pluktuinkado

Sinds 2020 heb ik een webshop Pluktuinkado. Online kun je pluktuin gerelateerde producten, zoals oa.mooie engelse gieters, mijn boekje, dahlia's, begoniaknollen, plukmanden, droogbloemen, gereedschap etc. aanschaffen. Ik ben hier zo blij mee, het is zo een aanvulling op waar ik al jaren mee bezig ben en ik kan mij omringen met op Engeland  geïnspireerde producten. Al heel wat jaren gaan wij op vakantie naar Engeland en hebben inmiddels heel veel prachtige tuinen daar bezocht. Tuinkassen met de meest inspirerende sfeertjes bekeken.  Nou met al mijn producten probeer ik die heerlijke Engelse tuin sfeer over te brengen op jullie. Hoe gaaf is dat.

Meer lezen

 Claus Dalby

Claus Dalby is een  groenpublicist, auteur en uitgever uit Denemarken, maar bovenal een enorme liefhebber van tuinen. Helemaal vereerd was ik dan ook , dat hij 4 jaar geleden contact met mij zocht en onze voorjaarstuin gefotografeert heeft voor in 1 van zijn prachtige tuinboeken. Hij heeft er inmiddels 20 op zijn naam staan. Elke keer wanneer hij komt, neemt hij 1 van zijn fantastische tuinboeken voor mij mee. Helaas allemaal in het Deens. Maaaarrrrr nu heb ik via de post zijn eerste Nederlandse boek als kadootje mogen ontvangen. Werkelijk een prachtig boek over zijn eigen tuin en tuinbelevingen, met .....een voorwoord van Modeste Herwig. Hoe leuk.  Het boek draagt de titel "Handboek voor de bloeiende tuin" en is te bestellen via Bol.com
Afgelopen jaar heeft hij een filmpje van onze pluktuin gemaakt. Zo leuk . Filmpje

Meer lezen
Samenwerken met 
Modeste Herwig

Met enorm veel plezier werk ik regelmatig samen  met Modeste Herwig aan een bloemerige reportage, ik verzorg de presentatie en zij fotografeert het. Daarnaast schrijft zij een paar keer per jaar een tuingerelateerd artikel voor mijn blog.In het voorjaar heeft ze samen met Jeanne van  Rijs een nieuw tuinboek uitgebracht: "Planten combineren". Binnenkort in de September editie van het te mooie tijdschrift Seasons komt het resultaat van onze samenwerking te staan; een  prachtige reportage met de Tagetes in de hoofdrol. Ook werken wij samen aan een nieuw boek dat begin 2022 uitkomt. Super leukkk.
 

Meer lezen

Pluktuin Bloemen Tweedaagse cursus

Ben je net zo gek van plukbloemen dan dat ik ben, dan is het denk ik heeeeellll leuk om de twee daagse cursus te volgen die ik samen met Modeste in september 2021  geef. De eerste dag wordt gegeven in de Botanische tuin in Utrecht en verzorgen wij beiden een dagdeel theorie en een week later  bestaat de dag uit een excursie, demonstratie en praktijk. Dus ja, hoe leuk kun jij je zomerseizoen invullen. Heel leuk toch. Voor meer informatie en opgave, zie link hieronder.

Meer lezen

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden