In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Tuinopenstelling


In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1200 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek -Henschoten www.dentreekhenschoten.nl.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.
.
Op afspraak kunt u als groep(minimaal 10 pers.,maximaal 50 ) onze tuin bezoeken in de periode mei t/m september. De entree  bedraagt  3.50 euro per persoon. Koffie/thee incl. iets lekkers 1,50 euro p/p.  U bent van harte welkom.

Voor een afspraak kunt u contact met mij opnemen via de mail marieke@mariekenolsen.nl of telefonisch, 033-4337860.


Open dagen:

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus is onze  tuin t/m 1 juni gesloten. Wij volgen de verdere ontwikkelingen en houden u via deze website op de hoogte.

Rondje Tuinen Amersfoort: zaterdag 15 augustus 2020
Dahlia Spektakel  Midden Nederland:  zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus 2020

Nieuws uit de Boomgaard

Bollenroute Midden Nederland

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus is onze tuin tot 1 juni 2020 gesloten.  Wij volgen de verdere ontwikkelingen en houden u via deze website op de hoogte.

Tijdens dit weekend is onze tuin samen met 4 andere tuinen geopend. Al deze tuinen zijn overdadig aangeplant met heel veel voorjaarsbollen die samen met het frisse groen voor een geweldig voorjaarsfeestje zorgen. U bent van harte welkom. tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 euro p/p per tuin incl. koffie/thee. 

Deelnemende tuinen:
                                  
De tuin van Anneke Caljouw
De tuin van Attie Lutteijn
De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van Ellen Lubbers
De tuin van Marieke Nolsen.                                

Meer Info

Rondje Tuinen Amersfoort

Zaterdag 15 augustus 2020

Tijdens deze dag is onze tuin gezamenlijk met nog 5 andere prachtige tuinen, een pluktuin en een kwekerij opengesteld. U bent van harte welkom tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 p/p per tuin incl. koffie /thee.  

Meer informatie


Dahlia Spektakel

Zaterdag 29 augustus en Zondag 30 augustus 2020

Tijdens dit weekend is onze tuin opengesteld, samen met nog 3 andere prachtige overdadig bloeiende Dahliatuinen in Midden Nederland. De Dahlia staat helemaal centraal. Hoe gaaf is het om dit samen met deze tuinen te mogen doen. Naast onze tuin, heb ik  mijn ruimte gevuld met mooi tuinachtig bloemwerk, in het teken van Dahlia's. Daarbi heb ik een aantal bloemerige vrienden uitgenodigd, waaronder  www.kwekerijschipper met een verkoop van de meest mooie Dahlia's. Kortom 1 Kleuren Spektakel.  U bent van harte welkom tussen 10.00- 17.00 uur .

Entree is 3,00 per tuin.

Deelnemende tuinen:

De Boschhoeve in Wolfheze.
De tuin van Anja van Heeswijk in Leusden.
De tuin van Ellen Lubbers in Barneveld

De tuin van Marieke Nolsen in Leusden 

       

Meer lezen

De Jamdames uit Zeist 

Al meer dan 10 jaar staan Attie en Joke uit Zeist met hele bijzondere eigen gemaakte jams bij ons op de Open dag eind augustus-begin september. Zo ook dit jaar tijdens het Dahlia Spektakel. Ze hebben hele uitlopende smaken, die je ook allemaal even kunt proeven. De wortel sinaasappel jam is 1 van hun specialiteiten. Bijna al het fruit en vruchten komen uit hun eigen tuin/boomgaard. Heel bijzonder.  Attie heeft zelf ook een prachtige opengestelde tuin in Zeist. www.achterdeheg.nl

Meer lezen

"Buurtuinen"

Een bezoek aan onze tuin is goed te combineren met een bezoek aan onderstaande “buurtuinen”.

*Kwekerij Klein hof Achterveld
*De tuin van Ank Maertens Soest
*Groot Zandbrink Leusden
*De tuin van fam. Caljouw  Amersfoort
*De tuin van fam.v.Schelven Ter Schuur
*De Beukenhof Barneveld
*De tuin van fam. Luteijn Zeist
*De tuin van B.Geertsema Soest
*De Pluktuin Stoutenburg
*De tuin van de Familie Pelsrijcke Leusden
*De tuin van de Familie van Heeswijk Leusden
*De tuin van de Fam. Lubbers Barneveld

Meer lezen

Donateur Tuinenstichting

Ik ben heel trots dat ik donateur mag zijn van de Nederlandse Tuinenstichting en dat ik als opentuin eigenaar met onze tuin in hun boekje mag staan. De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken . Daarnaast stimuleert de NTS. de openstelling van particuliere tuinen en organiseert zij geweldige tuingerelateerde excursies.Voor 47,00 per jaar kunt U ook meegenieten van al deze tuinen en de daarbij behorende geweldige sfeertjes. U krijgt 4x per jaar het zg. Tuinjournaal en daarnaast de open tuinen gids . In deze gids worden meer als 300 tuinen in Nederland vermeld met hun adressen en hun open dagen. Zo gaaf. Op deze manier kun je allerlei tuinen bezoeken en combinaties maken voor bezoeken. Als donateur hebt u op sommige dagen zelfs vrij entree. Maar het mooiste is natuurlijk dat u de stichting ondersteunt met de geweldige projecten die zij realiseren. Kortom , wordt donateur en steun deze stichting.

Meer lezen

Sneeuwklokjes van de Boschhoeve.

Afgelopen januari kreeg ik een mailtje van Dineke Logtenberg van de Boschhoeve of ik het leuk vond om een blogbericht te maken over haar bijzondere sneeuwklokjes. Wow, dat hoef je mij maar 1x te vragen. Ik ben nl. gek van sneeuwklokjes. Zo gezegd zo gedaan. Via "Meer lezen" kom je bij het blogbericht. Hoe leuk is het om met elkaar  samen te werken. Zo ook het Dahlia Spektakel. 2 Open dagen eind augustus, begin september. Zowel Dineke als wij hebben met 2 andere prachtige tuinen onze tuinen opengesteld. In al deze 4 tuinen bloeien de Dahlia's volop. Een waar Dahlia Feestje.  Voor meer info over dit Spektakel zie bericht hierboven.

Meer lezen

Tijdschrift Tuinseizoen

In het prachtige tijdschrift Tuinseizoen een artikel over de inspirerende cursus , gegeven door Sarah Raven, op het  Landgoed Parham House  die ik vorig jaar in Engeland gevolgd  heb.

Meer lezen

Lunchadres: De Bavoort

Mocht u onze tuin willen bezoeken en met uw groep een heerlijke lunch gebruiken, dan is Restaurant de Bavoort, ook aan de Treekerweg, een aanrader.

Meer lezen

Nieuw boekje: Onze Pluktuin op het Landgoed

Ik heb een nieuw boekje gemaakt over onze op Engeland geïnspireerde Pluktuin.  Een boekje vol met prachtige foto's van deze tuin, van de bloemen en van sfeervolle boeketten die ik van deze bloemen maak. Een boekje waarin ik vertel hoe ik te werk ga, hoe ik zaai, waar ik de Dahlia knollen koop etc. Dus ik denk heel inspirerend en informatief, met heel veel practischische tips, allemaal gebasseerd op mijn eigen ervaring.

Het boekje kost 10,00 euro , evt. verzendkosten zijn 5,00 euro en het is te bestellen via marieke@mariekenolsen.nl

 Meer lezen

Claus Dalby

Claus Dalby is een  groenpublicist, auteur en uitgever uit Denemarken, maar bovenal een enorme liefhebber van tuinen. Helemaal vereerd was ik dan ook , dat hij 4 jaar geleden contact met mij zocht en onze voorjaarstuin gefotografeert heeft voor in 1 van zijn prachtige tuinboeken. Hij heeft er inmiddels 20 op zijn naam staan. Elke keer wanneer hij komt, neemt hij 1 van zijn fantastische tuinboeken voor mij mee. Helaas allemaal in het Deens. Maaaarrrrr nu heb ik via de post zijn eerste Nederlandse boek als kadootje mogen ontvangen. Werkelijk een prachtig boek over zijn eigen tuin en tuinbelevingen, met .....een voorwoord van Modeste Herwig. Hoe leuk.  Het boek draagt de titel "Handboek voor de bloeiende tuin" en is te bestellen via Bol.com
Afgelopen jaar heeft hij een filmpje van onze pluktuin gemaakt. Zo leuk . Filmpje

Meer lezen
Samenwerken met 
Modeste Herwig

Met enorm veel plezier werk ik regelmatig samen  met Modeste Herwig aan een bloemerige reportage, ik verzorg de presentatie en zij fotografeert het. Daarnaast schrijft zij een paar keer per jaar een tuingerelateerd artikel voor mijn blog.In het voorjaar heeft ze samen met Jeanne van  Rijs een nieuw tuinboek uitgebracht: "Planten combineren". Binnenkort in de September editie van het te mooie tijdschrift Seasons komt het resultaat van onze samenwerking te staan; een  prachtige Dahliareportage. 
 

Meer lezen

Pluktuin Bloemen Tweedaagse cursus

Ben je net zo gek van plukbloemen dan dat ik ben, dan is het denk ik heeeeellll leuk om de twee daagse cursus te volgen die ik samen met Modeste in september 2020  geef. De eerste dag wordt gegeven in de Botanische tuin in Utrecht en verzorgen wij beiden een dagdeel theorie en een week later  bestaat de dag uit een excursie, demonstratie en praktijk. Dus ja, hoe leuk kun jij je zomerseizoen invullen. Heel leuk toch. Voor meer informatie en opgave, zie link hieronder.

Meer lezen

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden