Pluktuin 2023

In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Tuinopenstelling


In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1600 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek -Henschoten www.dentreekhenschoten.nl.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.
.
Op afspraak kunt je als groep (minimaal 10 pers., maximaal 50) onze tuin bezoeken in de periode mei t/m september. De entree bedraagt 6,00 euro p/p incl. koffie/thee en iets lekkers.  Je bent van harte welkom.

Voor een afspraak kun je contact met mij opnemen via de mail marieke@mariekenolsen.nl 


Open dagen:

Let op!
We willen je graag voldoende ruimte in onze tuin bieden en voldoende gelegenheid om te parkeren. Daarom spreiden we het bezoek over de dag. Wil je zo vriendelijk zijn om te reserveren en je aankomsttijdstip hieronder aangeven. De bevestiging die je in je mailbox ontvangt, is je entreebewijs. Kosten: contant bij aankomst te voldoen. Wanneer je naar beneden scrolt kun je je aanmelden. 

Amazing Alliums Days 18 en 19 mei 2024
Rondje Tuinen Amersfoort 10 augustus 2024 (aanmelden niet nodig)
Dahlia Spektakel 31 augustus en 1 september 2024

Nieuws uit de Boomgaard

Pluktuin 20232

Amazing Allium Days

Zaterdag 18 en zondag 19 mei 2024

Tijdens dit weekend is onze tuin samen met 2 andere tuinen geopend. Al deze tuinen zijn overdadig aangeplant met heel veel Alliumbollen, allemaal verschillende soorten,  die samen met het frisse groen voor een geweldig voorjaarsfeestje zorgen. Je bent van harte welkom. tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 4,00 euro p/p per tuin incl. koffie/thee. 

Deelnemende tuinen:                               

De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van Ellen Lubbers
De tuin van Marieke Nolsen.

Te gast in onze tuin:

Kwekerij Schipper met bijzondere 1 jarigen
Grondig Geniethen 
met tuinbrocante en bijzondere 1 jarigen

Https://www.glinstertuin.nl met vaste planten

I.v.m drukte werken wij met een tijdslot. Je kunt je voor een bepaald tijdstip aanmelden en zolang blijven als je wilt. Op deze manier kunnen wij je voldoende parkeergelegenheid, koffie en ruimte in onze tuin bieden. Via de onderstaande link kun je je aanmelden.

Aanmelden
Pluktuin 20232 001

Rondje Tuinen Amersfoort

Zaterdag 10 augustus 2024

Tijdens deze dag is onze tuin gezamenlijk met nog 10 andere prachtige "tuinen" opengesteld. Je bent van harte welkom tussen 10.00-17.00 uur. Entree  4,00  p/p per tuin incl. koffie /thee. (Je hoeft je niet aan te melden) 

Meer informatie

Deelnemende tuinen:

De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van de Fam. van Schelven
De tuin van de Fam. van Haeften 

De tuin van de Fam. Lutteijn
Pluktuin Stoutenburg
De tuin van Marieke Nolsen
De tuin van de Fam. van Olphen 
Plukatelier Scherpenzeel
Tuinderij 't Struykgewas Scherpenzeel
De Glinstertuin  De Glind
De tuin van de Fam. Verwey (alleen per fiets)


Pluktuin 20231 002

Dahlia Spektakel 2024

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2024

Onze tuin is samen met nog 3 andere prachtige overdadig bloeiende Dahliatuinen in Midden Nederland opengesteld. De Dahlia staat helemaal centraal. Hoe gaaf is het om dit samen met deze tuinen te mogen doen. Naast onze tuin, heb ik  mijn ruimte gevuld met mooi tuinachtig bloemwerk, in het teken van Dahlia's. Daarbij heb ik een aantal bloemerige vrienden uitgenodigd, waaronder kwekerij Schipper met een verkoop van de meest mooie Dahlia's. Kortom 1 Kleuren Spektakel.  U bent van harte welkom tussen 10.00- 17.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 per persoon per tuin.

De deelnemende tuinen zijn:  

De Boschhoeve in Wolfheze.
De tuin van Anja van Heeswijk in Leusden.
De tuin van Ellen Lubbers in Barneveld.
De tuin van Marieke Nolsen in Leusden. 

Te gast in onze tuin:

*Kwekerij Schipper met Dahlia's in pot

*Tuinvriendinnen met tuinboeketten
*Cursist met zelfgemaakt bloemerig porselijnen aardewerk
*Natural Bulbs met biologische voorjaarsbollen.

Ivm. drukte werken wij met een tijdslot. Je kunt je aanmelden via de llink hieronder voor een bepaald tijdstip. Je kunt zo lang blijven als je wilt. Op deze manier kunnen wij je voldoende parkeergelegenheid, koffie/thee en ruimte in onze tuin aanbieden. 

Aanmelden
Pluktuin 20231 003

Podcast met Modeste Herwig

Afgelopen juni 2022 heeft Modeste mij geïntervieuwd voor haar Podcast, het thema was: Vaste plantenborders in de tuin van Marieke Nolsen. Wil je de podcast beluisteren...

Klik hierZl99 z24

Sarah Raven in onze tuin

Afgelopen zomer heeft Sarah Raven samen met haar man en Dicky Schipper onze tuin bezocht. Sarah komt uit Engeland en is hier een enorme bekendheid. Ik heb samen met Modeste een cursus Pluktuinieren bij haar in Engeland gevolgd en regelmatig haar inspirerende  tuin bezocht. Op mijn blog heb ik verschillende blogberichten aan haar tuin gewijd. Ik heb het als heel bijzonder ervaren dat zij, mijn grote inspiratiebron,  onze tuin bezocht heeft.

Podcast

In haar podcast 94 vertelt ze over onze tuin. Via de link onder dit bericht kom je bij deze podcast. 

Even voorstellen:

Sarah Raven is een inspirerende en gepassioneerde lerares en geeft sinds 1999 cursussen koken, bloemschikken, 
kweken en tuinieren op Perch Hill, haar boerderij in East Sussex, en in het hele land.

Sarah heeft onder andere geschreven voor The Saturday Telegraph, Country Living, Gardens Illustrated, Gardeners' World Magazine, The English Garden en Sainsbury's Magazine. Haar tuin- en kookboeken hebben haar een aantal prijzen opgeleverd, waaronder Best Specialist Gardening Book voor The Cutting Garden en Cookery Book of the Year voor Sarah Raven's Garden Cookbook.
Sarah's andere titels zijn Vita Sackville-West's Sissinghurst - The Creation of a Garden, Ze heeft onlangs een nieuw boek gepubliceerd over gezond eten, waarin ze haar medische opleiding 
(Sarah is gediplomeerd huisarts) combineert met haar liefde voor het verbouwen en koken van voedsel: GOOD GOOD FOOD.

Ze is ook bekend van TV en heeft gepresenteerd op BBC Gardeners' World en presenteerde in januari 2014 een aflevering in de serie Great British Garden Revival. Sarah had in het voorjaar van 2012 ook een goed ontvangen tv-serie (BBC2) genaamd Bees, Butterflies and Blooms, naar aanleiding van Sarah's pogingen om het land tot bloei te brengen om de habitat van insecten en de voedselvoorziening enorm te vergroten. In 2016 verscheen Sarah in Big Dreams, Small Spaces van BBC2, waar ze haar liefde en enthousiasme voor snijbloemen deelde. 


Meer lezen
Q1WxCXuI

Te gast bij Radio M Utrecht

Hoe leukkkk om als gast bij het Radioprogramma AAN TAFEL te zijn geweest met presentatrice Conny Kraayeveld. Ik was uitgenodigd in dit gezellige lunchprogramma om wat te komen vertellen over onze pluktuin en het boek die ik samen met Modeste Herwig heb uitgebracht.  Een hele belevenis, enorm van genoten.

Meer lezen
Pluktuin 2023 001

"Buurtuinen"

Een bezoek aan onze tuin is goed te combineren met een bezoek aan onderstaande “buurtuinen”.

*De Sint Hubertushof Leusden
*De tuin van Ank Maertens Soest
*Groot Zandbrink Leusden
*De tuin van fam.v.Schelven Ter Schuur
*De Beukenhof Barneveld
*De tuin van fam. Luteijn Zeist
*De tuin van B.Geertsema Soest
*De Pluktuin Stoutenburg


Meer lezen
Pluktuin 20233 001

Donateur Tuinenstichting

Ik ben heel trots dat ik donateur mag zijn van de Nederlandse Tuinenstichting en dat ik als opentuin eigenaar met onze tuin in hun boekje mag staan. De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken . Daarnaast stimuleert de NTS. de openstelling van particuliere tuinen en organiseert zij geweldige tuingerelateerde excursies.Voor 47,00 per jaar kunt U ook meegenieten van al deze tuinen en de daarbij behorende geweldige sfeertjes. U krijgt 4x per jaar het zg. Tuinjournaal en daarnaast de open tuinen gids . In deze gids worden meer als 300 tuinen in Nederland vermeld met hun adressen en hun open dagen. Zo gaaf. Op deze manier kun je allerlei tuinen bezoeken en combinaties maken voor bezoeken. Als donateur hebt u op sommige dagen zelfs vrij entree. Maar het mooiste is natuurlijk dat u de stichting ondersteunt met de geweldige projecten die zij realiseren. Kortom , wordt donateur en steun deze stichting.

Meer lezen

Digitaal Pluktuin Portret

Heb je altijd al een pluktuin willen hebben en je weet niet hoe je dit aan moet pakken? Wil je een inkijkje in mijn ontwerp? Vind je het leuk om anderhalf uur in een soort van flowerheaven te vertoeven? Wil je alles weten over hoe ik mijn constructies maak? Wil je heel veel tips mbt. het planten en verzorgen van Dahlia's? Wil je samen met vriendinnen, klas of bv. tuinclub  geïnformeerd worden over hoe je je pluktuin omvormd tot een soort van boeket, waar je door heen kunt wandelen. Dan is dit Pluktuin Portret misschien iets voor jou.

Het Pluktuin Portret met 6 filmpjes van 20 min. en een digitaal naslagwerk welke je uit kunt printen kost 28,95 euro  en informeert je van A tot Z mbt. onze Pluktuin.

Hieronder kun je de link bestellen die jou na dit heerlijke Pluktuin feestje leidt
Zeg, alvast heeeeelllll veeel plezier.Meer lezen

Verkleind

Tijdschrift Tuinseizoen

In het prachtige tijdschrift Tuinseizoen een kerstreportage door mij gefotografeerd en gemaakt. Editie nov- dec. 2023

Meer lezen

Passion for Tulips

Afgelopen voorjaar heb ik de prachtige showtuin van Passion for Tulips bezocht in Lisse. De eigenaar Michel heeft mij rondgeleid en geënthousiasmeerd voor zijn bollen. Hij heeft werkelijk een heel bijzonder assortiment Tulpen en de meest mooie Tulpen mixen. Tijdens dit bezoek vroeg hij mij of ik een mix voor hem wilde samenstellen en.....dat is deze mix ( zie foto) , de zg. Mariekes Pluktuinmix geworden. Het zijn 12 bollen in 6 verschillende soorten en niet zo maar bollen. Maar de meest mooie Tulpen bollen van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.  In de mix zitten 6 verschillende soorten Franse Tulpen. Dit zijn bij uitstek schitterende snijtulpen die heel mooi in boeketten staan. Ze hebben hele lange stevige stelen. Het zijn de volgende soorten: Copper Image, Ballerina, Renown Unique, Menton, Yosemite en Dordogne. Ik heb een blogbericht gemaakt over een aantal voorjaarsbollen die ik dit najaar aanschaf voor onze voorjaarstuin, zie hieronder bij
Meer lezen. Je kunt deze mix aanschaffen via de volgende link www.tulipstore.eu. Wanneer je de kortingscode MariekeNolsen gebruikt krijg je 15 % korting op zijn gehele assortiment. 

Meer lezen
Pluktuin 2023 002

Tijdschrift Groei en Bloei

In zowel het augustusnr. als wel het nr. van september en oktober staat er een artikel in over onze bollentuin. Hoe ik plant, welke keuze's ik maak ten aanzien van bollen, wanneer ik plant etc. Ook veel aandacht voor biologische bloembollen. Via de volgende linken komt u bij 1 van de  artikelen.

Augustusnummer
Oktobernummer
Novembernummer
Novembernummer
Novembernummer

Meer lezen

Lunchadres | Restaurant Bavoort

Mocht u onze tuin willen bezoeken en met uw groep een heerlijke lunch gebruiken, dan is Restaurant Bavoort, ook aan de Treekerweg, een aanrader.

Meer lezen
Webshop maart 2023

Webshop- Pluktuinkado

Sinds 2020 heb ik een webshop Pluktuinkado. Online kun je pluktuin gerelateerde producten, zoals oa.mooie engelse gieters, mijn boekje, dahlia's, begoniaknollen, plukmanden, droogbloemen, gereedschap etc. aanschaffen. Ik ben hier zo blij mee, het is zo een aanvulling op waar ik al jaren mee bezig ben en ik kan mij omringen met op Engeland  geïnspireerde producten. Al heel wat jaren gaan wij op vakantie naar Engeland en hebben inmiddels heel veel prachtige tuinen daar bezocht. Tuinkassen met de meest inspirerende sfeertjes bekeken.  Nou met al mijn producten probeer ik die heerlijke Engelse tuin sfeer over te brengen op jullie. Hoe gaaf is dat.

Meer lezen

 Claus Dalby

Claus Dalby is een  groenpublicist, auteur en uitgever uit Denemarken, maar bovenal een enorme liefhebber van tuinen. Helemaal vereerd was ik dan ook , dat hij ruim 6 jaar geleden contact met mij zocht en onze voorjaarstuin gefotografeert heeft voor in 1 van zijn prachtige tuinboeken. Hij heeft er inmiddels 20 op zijn naam staan. Elke keer wanneer hij komt, neemt hij 1 van zijn fantastische tuinboeken voor mij mee. Helaas allemaal in het Deens. Maaaarrrrr nu heb ik via de post zijn eerste engelse boek als kadootje mogen ontvangen. Werkelijk een prachtig boek over al zijn pottenborders. Hij heeft enorm veel potten, niet te geloven. In zijn boek informeert hij je , welke potten je het beste kunt nemen, welke potgrond hij gebruikt, welke combinatie's hij maakt , hoe de planten in de pot verzorgd moeten worden etc. etc. Een geweldig boek dus. Heel fijn dat je het boek nu ook in Nederland kunt bestellen bij Bol.com

Afgelopen voorjaar was Claus te gast bij ons in de tuin. Filmpje

Meer lezen
Gardenersworld

Hoe blij wordt ik van alle artikelen die Monty Don schrijft in het prachtige tijdschrift Gardeners World NL. Zo ook het artikel over bladaarde. Helemaal aan mij besteed. Zie link onder Meer Lezen.
 

Meer lezen
Pluktuin 20233

Dag workshop Flower Heaven

Ben je ook zo gek van Plukbloemen? Dan is het denk ik heeeeellll leuk om je in te schrijven voor deze  dagworkshop FLOWERHEAVEN. Deze dag ontvang ik jullie nl. in onze tuin met koffie en iets lekkers. Jullie krijgen een rondleiding door de tuin/pluktuin. Ik vertel uitgebreid over mijn manier van Pluktuinieren. Je kunt alle constructies bekijken. Vervolgens geef ik een boekettendemonstratie. Na een heerlijke lunch gaan jullie zelf aan de slag met het maken van een heel mooi boeket en als kers op de taart bezoeken wij nog een prachtige tuin met een groot plukgedeelte. Kortom een hele informatieve / gezellige bloemerige dag.  Hoe leukkkk om de hele dag in een soort van FLOWERHEAVEN  te bivakeren. 

Meer lezen

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden