In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Workshopprogramma
Sfeervolle bloemenworkshops geïnspireerd door het seizoen

Ieder jaar maak ik een nieuw programma met verrassende thema's en technieken.
De onderstaande workshops zijn compleet verzorgd. Ik zorg voor prachtige seizoensgebonden
materialen en ik ontvang U natuurlijk met een heerlijk kop koffie of thee in onze sfeervolle keuken.
Kortom ingrediënten genoeg voor een gezellig uitje.Neem zelf wel een mes en een tang mee.

Een dagdeel programma neemt ongeveer 3 uur in beslag.
De aanvangstijden zijn:
Ochtendprogramma: 09.30 | middagprogramma: 14.00 | avondprogramma: 19.30

U kunt zich individueel of met een groep voor 1 of meerdere compleet verzorgde workshops inschrijven.
Max. 12 personen per dagdeel. 
NIeuw:
Per workshop vind de betaling plaats.
Bij aanmelden van bv. 3 workshops, heb je 3 betalingen.


Workshopprogramma seizoen 2021-2022
De foto's linken niet met het thema.

Basic Krans 
49,95 euro

Mbv. prachtige takken vlechten wij een krans van ongeveer 40 cm. doorsnede en deze bekleden wij gedeeltelijk met hele mooie  grijs groene materialen. Waaronder steeneik,Eucalyptus en Tijm.Heel basic. Prachtig voor kerst, maar ook nog voor daarna, want de krans droogt heel mooi in. Makkelijk om te maken je hebt iets heel bijzonders aan je decemberdeur hangen.

DATA
Wo.av. 24 nov. vol
Do.av. 25 nov.  vol
Vrij.mi. 26 nov.   vol
Zat.mo. 27 nov. vol

Aanmelden

Omwikkeld Lichtje
57,50 euro

Rondom een glazen windlicht met kaars komt een soort van krans, gemaakt van hopranken. Deze vullen wij met hele mooie materialen. Incl. klein zwart schoolbordlabel levert dit een heel sfeervol tafelstuk op.

DATA
Ma.mi. 13 dec. vol
Ma.av. 13 dec. vol
Di.av. 14 dec. vol
Wo.av. 15 dec. vol

Do.av. 16 dec. vol
Vrij.mi. 17 dec. vol
Zat.mo. 18 dec. vol
Zat.mi. 18 dec.  vol

Aanmelden

Paas Potjes
49,95 euro

Hoe haal je het voorjaar op tafel?? Nou met dit stukkkk. Een heerlijk voorjaarsachtig stuk. Wij vullen een aantal potjes met de meest kleurrijke materialen. Om de potjes vorm je een soort nestje..... Ik zorg voor de  potjes en alle mooie materialen. Wow, dit wordt echt mooi.

DATA  2022


Do.av. 7 april vol  
Vrij.mi. 8 april  vol
Zat.mo. 9 april  vol

 

Aanmelden

Keukenhof
42,50 euro

Bij mooi weer ontvang ik jullie buiten in onze tuin. In het najaar van 2021 heb ik 6000 bollen aangeplant en op dat moment is het 1 kleuren zee. Zo heerlijk. Tijdens de koffie vertel ik jullie alle details van deze aanplant. Zowel in onze voortuinen als achter in de Pluktuin. Hier kun je heel mooi bekijken , hoe prachtig  de constructies in combinatie met de bollen zijn. Na een rondje door de tuin gaan wij een sfeervol  Voorjaars boeket , in bijzondere tinten maken ala de Oude Meesters.
Advies: neem een emmer  mee voor het vervoer van je boeket.

DATA 2022
Wo.mi. 27 april  vol
Do.mi.  28 april  vol
Vrij.mi. 29 april  vol

Aanmelden

Lathyrus Gevlecht
32,50 euro

Na een heerlijk kop koffie leid ik jullie rond door onze Pluktuin en vertel ik hoe ik deze tuin vormgeef en welke bloemen, hoe te planten en te zaaien. Vervolgens maken wij zelf een takkenconstructie , die je kunt gebruiken ter ondersteuning voor Lathyrussen. Daarbij heb ik een verkoop van hele mooie en bijzondere soorten 1 jarige Lathyrussen. Een hele informatieve en inspirerende morgen of  middag.

DATA
Vrij.mo. 13 mei vol
Vrij.mi. 13 mei  vol

Aanmelden

Styling your Garden
45,00 euro

Tijdens deze morgen of middag ontvang ik jullie met mooi weer in de tuin met een lekker kop koffie/thee en vertel ik allereerst iets over onze tuin en daarna laat ik jullie zien hoe ik hoeken door de hele tuin mooi aankleed. Met welke potten ik werk, hoe style ik onze tuintafels, welke planten kies ik voor een mooie tuintafel etc. etc.  Na heel veel voorbeelden en info gaan jullie zelf aan de slag. Julle planten een pot in met een hele sterke  klimplant en voor deze klimmer maken jullie een constructie die dus ook in de pot staat. Super leuk voor op je terras.

Data
Vrij.mo. 20 mei vol

Vrij.mi. 20 mei vol

Aanmelden

In de Pluktuin
59,50 euro

Bij mooi weer ontvang ik jullie met koffie en thee  in onze prachtige tuin. Na de koffie, leid ik jullie door onze tuin en vertel een uitgebreid verhaal, hoe ik de pluktuin aangelegd heb, over zaaien, over  Dahlia's etc. Vervolgens demonstreer ik een hip handgebonden boeket en hierna schikken jullie op een prachtige vaas een echt pluktuin boeket ala de oude meesters. Als kers op de taart maken jullie een heel lief klein  pluktuinvaasje op. Wat wil je nog meer, heerlijk vertoeven met een drankje in een soort van Flowerheaven en dan ook nog met 2 prachtige stukken naar huis. 

ps. Wil je ook weten hoe je een plukmand kunt maken? Ook dat vertel ik tijdens deze workshop. 


DATA
Vrij.mo. 16 sept. 2022 4 plek
Vrij.mi. 16 sept. 2022 vol
Zat.mo. 17 sept. 2022 1 plek

Aanmelden

Digitaal Pluktuin Portret

Heb je altijd al een pluktuin willen hebben en je weet niet hoe je dit aan moet pakken? Wil je een inkijkje in mijn ontwerp? Vind je het leuk om anderhalf uur in een soort van flowerheaven te vertoeven? Wil je alles weten over hoe ik mijn constructies maak? Wil je heel veel tips mbt. het planten en verzorgen van Dahlia's? Wil je samen met vriendinnen, klas of bv. tuinclub  geïnformeerd worden over hoe je je pluktuin omvormd tot een soort van boeket, waar je door heen kunt wandelen. Dan is dit Pluktuin Portret misschien iets voor jou.

 Het Pluktuin Portret met 6 filmpjes van 20 min. en een digitaal naslagwerk welke je uit kunt printen kost 28,95 euro  en informeert je van A tot Z mbt. onze Pluktuin.

Hieronder kun je de link bestellen die jou na dit heerlijke Pluktuin feestje leidt
Zeg, alvast heeeeelllll veeel plezier.

Meer info

Tweedaagse pluktuin cursus

In september 2022 geef ik samen met Modeste Herwig een 2 daagse cursus in Utrecht:
Bloemen Pluktuin. 
Met een stukje theorie en  een stukje praktijk...kortom je zit 2 dagen volledig in een FLOWERHEAVEN.  

Meer info

Reserveren | hoe het werkt

U kunt zich aanmelden voor 1 of meerdere workshops, de  betaling vindt automatisch plaats na elke workshop aanmelding. Dus boekt u voor 3 workshops, betaald u 3 keer. U kunt per workshop 1 of meerdere mensen aanmelden. Na de betaling krijgt u automatisch een bevestiging toegestuurd.

Ontvangt u geen bevestiging, controleer dan ook u ongewenste emailbox, heeft u daar ook geen bevestiging in  ontvangen, mail mij dan even. 

Voor de 8 dlg. cursus kunt u zich aanmelden via de mail. Ik neem dan contact met u op.  

Annuleren

Annuleren kan tot 4 weken voor de workshop. U krijgt het betaalde bedrag teruggestort minus € 5,00 administratiekosten. Mocht u binnen 4 weken voor aanvang van de workshop annuleren dan bent u in verband met de inkoop van het materiaal en het reserveren van uw plek, het volledige bedrag verschuldigd. In overleg kunt u het materiaal ophalen.

Corona: Mocht ik door bv. een evt. Lockdown of door ziekte de workshop moeten annuleren, dan wordt u workshopbedrag volledig teruggestort. Annuleert u zelf de workshop, dan bent u  verantwoordelijk voor het workshopbedrag. Neem in dit geval contact met mij op.

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden

Nieuws uit de Boomgaard

"Pluktuin Bloemen"Workshop samen met Modeste

In september 2022 geef ik samen met Modeste Herwig een tweedaagse workshop. Een dag theorie gegeven in de Botanische tuin in Utrecht en een dag excursies en demonstraties. Kortom 2 dagen die helemaal in het teken staat van Plukbloemen. Hoe gaaf. 

Meer lezen

Dahlia Spektakel

Zaterdag 27  en Zondag 28 augustus 2022
 
10.00-17.00 uur

Presentatie van mijn bloemwerk voor het nieuwe winterseizoen , onze tuin is open gesteld, Dicky Schipper  van www.kwekerijschipper.nl is aanwezig met heel veel, hele mooie Dahlia’s en  www.ellyvangent.com, cursist, staat hier met haar prachtige schilderijen van oude Hollandse stillevens. Zondag is Grondig Geniethen aanwezig met een verkoop van Tuinbrocante en Zinnia en Co met de mooiste geplukte Tuinbloemen. Tevens kun je nog 3 andere prachtige Dahliatuinen bekijken. Zie tuinopenstelling

Jippie, ik verheug mij er nu al op.

Ons "Tuinhuis" staat vol met de meest mooie boeketten en bloemwerk, allemaal gemaakt met tuinbloemen uit onze eigen tuin. Hieronder ook stukken die we in het winterseizoen tijdens de workshops maken. Entree is 3,00 euro p/p per tuin 

Ivm. Covid is aanmelden verplicht dat kunt u doen bij de pagina Tuinopenstelling.

Meer lezen

Corona maatregelen

Heel blij ben ik dat ik jullie weer kan ontvangen. Met een heerlijk nieuw workshop programma, hoe fijn is het, zeker in deze tijd om heel ontspannen weer met elkaar te kunnen schikken. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend meer.  Bij verkoudheid, koorts of gewoon niet lekker zijn, hoop ik dat jullie thuis blijven en de workshop annuleren, zie tekst hierboven.