In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Workshopprogramma
Sfeervolle bloemenworkshops geïnspireerd door het seizoen

Ieder jaar maak ik een nieuw programma met verrassende thema's en technieken.
De onderstaande workshops zijn compleet verzorgd. Ik zorg voor prachtige seizoensgebonden
materialen en ik ontvang U natuurlijk met een heerlijk kop koffie of thee in onze sfeervolle keuken.
Kortom ingrediënten genoeg voor een gezellig uitje.Neem zelf wel een mes en een tang mee.

Een dagdeel programma neemt ongeveer 3 uur in beslag.
De aanvangstijden zijn:
Ochtendprogramma: 09.30 | middagprogramma: 14.00 | avondprogramma: 19.30

U kunt zich individueel of met een groep voor 1 of meerdere compleet verzorgde workshops inschrijven.
Max. 12 personen per dagdeel. 
NIeuw:
Per workshop vind de betaling plaats.
Bij aanmelden van bv. 3 workshops, heb je 3 betalingen.

Ivm. corona maatregelen  zijn er voor binnen workshops max.10 plekken beschikbaar en 
kan ik anderhalve mtr. afstand garanderen.

Voor meer Corona informatie scrol naar beneden.

Workshopprogramma seizoen 2020-2021
De foto's linken niet met het thema.

In de Pluktuin

59,95 euro

Bij mooi weer starten wij met een lekker kop thee/koffie in onze prachtige pluktuin. Na een rondleiding door deze tuin, met heel veel uitleg over alle plukbloemen,
gaan wij met prachtige tuinbloemen aan de slag. We vullen een soort Vitrine glazenkastje met glazen vaasjes , waarna wij het geheel compleet maken met de meest mooie tuinbloemen. Hierna schikken wij in een glazen vaas een superboeket. Kortom je gaat naar huis met heel veel informatie , inspiratie en......2 prachtige stukken.

DATA

Vrij.mi. 11 september
vol
Zat.mo. 12 september 
vol

Aanmelden

Bloemige Krans

44,50 euro

Om een ring binden wij een hele bloemige krans. De ring laten wij gedeeltelijk zien. De materialen drogen prachtig in. Een heel hip en houdbaar stuk en superleukkk om het te maken.

DATA
Wo.av. 07 oktober vol

Do.av.  08 oktober vol
Zat.mo.10 oktober vol

 

Aanmelden

Berken Schors

55,00 euro

Als je van mooie materialen houdt, dan is dit echt een stuk voor je. Met de meest prachtige  materialen maken wij een soort tafelkrans. Makkelijk om te maken en super om dit op tafel te hebben staan. 

DATA
wo.av. 04 november vol

Do.av.   05 november vol
Zat.mo. 07 november vol

Aanmelden

Dennenappel Klok
 
54,50 euro

Wil je graag een warm welkom aan je deur tijdens de decembermaand. Dan is dit een heerlijk stuk om te maken. Elk jaar hangt hij bij mij aan de voordeur en iedereen is er helemaal wild van. We maken hem welliswaar iets kleiner, maar hij is zooooo leukkk.  Het model is een soort hoefijzer met als middelpunt de klok en de materialen bestaan uit o.a. steeneik en dennenappels. Heel houdbaar, heel sfeervol. 

DATA

Wo.av. 25 november vol
Do.av.  26 november vol
Zat.mo 28 november vol

Aanmelden

Kaars op Pootjes

57,50 euro

We gaan in feite een heel traditioneel stuk maken, met dikke stompkaarsen, maar dan net even iets anders. Nl. op pootjes. Super hip, heel sterk, makkelijk te maken en ik denk genieten om zo een stuk op je tafel met kerst te hebben staan.

 DATA 

Do.av. 10 december/ vol
extra datum
Zat.mo. 12 december vol
Ma.av.   14 december vol

Di.av.     15 december vol
Wo.av.   16 december vol
Do.av.    17 december vol
Zat.mo. 19 december vol

Wanneer een workshop is volgeboekt kunt u zich altijd via aanmelden, opgeven voor de wachtlijst. Wie weet komt er een plekje vrij.

Aanmelden

Droogbloemen

49,95 euro

Ohh, dit is leuk, kerst de deur uit en dan heerlijk sober, 2 stukken maken, die gewoon zo nieuw zijn en zo van deze tijd. Allereerst een handgebonden hip droogbloemenboeket en vervolgens een heel dun,fijn en klein  kransje die komt te staan. Beiden in dezelfde sfeer, met droogbloemen en heel neutraal van kleur.

DATA

Wo.av. 27 januari vol
Do.av.  28 januari vol 
Zat.mo 30 januari vol

Wanneer een workshop is volgeboekt kunt u zich altijd via aanmelden, opgeven voor de wachtlijst. Wie weet komt er een plekje vrij.

Aanmelden

Paas Potjes
         
49,95 euro

Hoe haal je het voorjaar op tafel?? Nou met dit stukkkk. Een heerlijk voorjaarsachtig stuk. Wij vullen een aantal potjes met de meest kleurrijke materialen. Om de potjes vorm je een soort nestje..... Ik zorg voor de  potjes en alle mooie materialen. Wow, dit wordt echt mooi.


DATA
 
Di.av.    23 maart 1 plek
Wo.av.  24 maart vol
Do.av.   25 maart  vol
Zat.mo. 27 maart vol

Wanneer een workshop is volgeboekt kunt u zich altijd via aanmelden, opgeven voor de wachtlijst. Wie weet komt er een plekje vrij.

Aanmelden

De Keuken Hof

42,50 euro

Bij mooi weer ontvang ik jullie buiten in onze tuin. In het najaar van 2020 heb ik 6000 bollen aangeplant en op dat moment is het 1 kleuren zee. Zo heerlijk. Tijdens de koffie vertel ik jullie alle details van deze aanplant. Zowel in onze voortuinen als achter in de Pluktuin. Hier kun je heel mooi bekijken , hoe prachtig  de constructies in combinatie met de bollen zijn. Na een rondje door de tuin gaan wij een sfeervol  Voorjaars boeket , in bijzondere tinten maken ala de Oude Meesters.
Advies: neem een emmer  mee voor het vervoer van je boeket.

DATA

Vrij.mi. 23 april vol
Zat.mo. 24 april vol

 

Aanmelden

Lathyrus Gevlecht

29,95 euro


Na een heerlijk kop koffie leid ik jullie rond door onze Pluktuin en vertel ik hoe ik deze tuin vormgeef en welke bloemen, hoe te planten en te zaaien. Vervolgens maken wij zelf een takkenconstructie , die je kunt gebruiken ter ondersteuning voor Lathyrussen. Daarbij heb ik een verkoop van hele mooie en bijzondere soorten 1 jarige Lathyrussen. Een hele informatieve en inspirerende morgen of  middag.

DATA


Vrij.mi. 14 mei vol
Zat.mo. 15 mei vol

extra datum:
Zat.mi. 16 mei

In september geef ik samen met Modeste Herwig een 2 daagse cursus in Utrecht:
Bloemen Pluktuin.
Met een stukje theorie, een stukje praktijk...kortom je zit 2 dagen volledig in een FLOWERHEAVEN. 

Meer info


 

Aanmelden

Reserveren | hoe het werkt

U kunt zich aanmelden voor 1 of meerdere workshops, de  betaling vindt automatisch plaats na elke workshop aanmelding. Dus boekt u voor 3 workshops, betaald u 3 keer. U kunt per workshop 1 of meerdere mensen aanmelden. Na de betaling krijgt u automatisch een bevestiging toegestuurd.

Ontvangt u geen bevestiging, controleer dan ook u ongewenste emailbox, heeft u daar ook geen bevestiging in  ontvangen, mail mij dan even. 

Voor de 8 dlg. cursus kunt u zich aanmelden via de mail. Ik neem dan contact met u op.  

Annuleren

Annuleren kan tot 4 weken voor de workshop. U krijgt het betaalde bedrag teruggestort minus € 5,00 administratiekosten. Mocht u binnen 4 weken voor aanvang van de workshop annuleren dan bent u in verband met de inkoop van het materiaal en het reserveren van uw plek, het volledige bedrag verschuldigd. In overleg kunt u het materiaal ophalen.

Corona: Mocht ik door bv. een evt. Lockdown of door ziekte de workshop moeten annuleren, dan wordt u workshopbedrag volledig teruggestort. Annuleert u zelf de workshop, dan bent u  verantwoordelijk voor het workshopbedrag. Neem in dit geval contact met mij op.

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden

Nieuws uit de Boomgaard

"Pluktuin Bloemen"Workshop samen met Modeste

In september 2021 geef ik samen met Modeste Herwig een tweedaagse workshop. Een dag theorie gegeven in de Botanische tuin in Utrecht en een dag excursies en demonstraties. Kortom 2 dagen die helemaal in het teken staat van Plukbloemen. Hoe gaaf. 

Meer lezen

Dahlia Spektakel

Zaterdag 28  en Zondag 29 augustus 2021
 
10.00-17.00 uur

Presentatie van mijn bloemwerk voor het nieuwe winterseizoen , onze tuin is open gesteld, Dicky Schipper  van www.kwekerijschipper.nl is aanwezig met heel veel, hele mooie Dahlia’s en  www.ellyvangent.com, cursist, staat hier met haar prachtige schilderijen van oude Hollandse stillevens. Tevens kun je nog 3 andere prachtige Dahliatuinen bekijken. Zie tuinopenstelling

Jippie, ik verheug mij er nu al op.

Ons "Tuinhuis" staat vol met de meest mooie boeketten en bloemwerk, allemaal gemaakt met tuinbloemen uit onze eigen tuin. Hieronder ook stukken die we in het winterseizoen tijdens de workshops maken. Entree is 3,00 euro p/p per tuin 

Ivm. Covid is aanmelden verplicht dat kunt u doen bij de pagina Tuinopenstelling.

Meer lezen

Corona maatregelen

Heel blij ben ik dat ik jullie weer kan ontvangen. Met een ietwat ingekort workshop programma , maar hoe fijn is het, zeker in deze tijd om heel ontspannen weer met elkaar te kunnen schikken. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Ik kan jullie niet meer de gezellige keuken aanbieden bij binnen komst. Jullie worden in deze tijd ontvangen in de ruimte achter ons huis. Hier drinken wij op anderhalve mtr. afstand koffie met elkaar en geef ik jullie de instructies mee, hoe het stuk te maken. Vervolgens heb ik ipv. 12 pers. plek kunnen maken voor 10 pers. verdeeld over mijn ruimte, de hal en de keuken. Op deze manier heeft iedereen voldoende ruimte. Ik zal met een mondkapje jullie begeleiden. Ontsmettingsmiddel is aanwezig. Bij verkoudheid, koorts of gewoon niet lekker zijn, hoop ik dat jullie thuis blijven en de workshop annuleren, zie tekst hierboven. We moeten het met elkaar doen! Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen , zodat wij ondanks alle beperkingen, heel blij worden van mooie bloemen, prachtige materialen en heerlijk ontspannen bezig zijn.