In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Workshopprogramma
Sfeervolle bloemenworkshops geïnspireerd door het seizoen

Ieder jaar maak ik een nieuw programma met verrassende thema's en technieken.
De onderstaande workshops zijn compleet verzorgd. Ik zorg voor prachtige seizoensgebonden
materialen en ik ontvang U natuurlijk met een heerlijk kop koffie of thee in onze sfeervolle keuken.
Kortom ingrediënten genoeg voor een gezellig uitje. Neem zelf wel een mes en een tang mee.

Een dagdeel programma neemt ongeveer 3 uur in beslag.
De aanvangstijden zijn:
Ochtendprogramma: 09.30 | middagprogramma: 14.00 | avondprogramma: 19.30

U kunt zich individueel of met een groep voor 1 of meerdere compleet verzorgde workshops inschrijven.
Max. 12 personen per dagdeel. 
Nieuw:
Per workshop vindt de betaling plaats.
Bij aanmelden van bv. 3 workshops, heb je 3 betalingen.

Workshopprogramma seizoen 2022-2023
De foto's linken niet met het thema.

Bloemen Waterval
59,95 euro

We maken een ruim 1 mtr. lange, smalle  waterval van takken die je op kunt hangen. Hiertussen verwerken wij lampiontakken, bessen, bottels en andere prachtige september materialen die mooi indrogen.  Een heel sfeervolstuk die je zowel binnen als buiten op kunt hangen en waar je heel veel plezier aan beleeft.

Dit stuk kun je ook als een workshoppakket bestellen, klik dan hier voor meer info en om te bestellen. Ik stuur het door heel Nederland  naar je toe.

DATA 2022
Wo.av. 19 okt.
Do.av. 20 okt.
Vrij.mi. 21 okt.
Zat.mo. 22 okt.

Aanmelden

Delftsblauw / Kransje 84,50 euro

Je gaat 5 verschillende Delftsblauwe vaasjes vullen met malusappeltjes, rode bottels en bruine gedroogde bloemen. Daarna maak je een bijpassend  kransje. Heel gezellig om te maken, niet moeilijk en je gaat met 2 fantastische stukken naar huis. (Incl. 45,00 aan vaasjes)

Aanrader: je kunt een platte schaal meenemen waar je de vaasjes op kunt plaatsen en evt. een krat voor het vervoer.

DATA 2022
zat.mo. 26 nov.


Aanmelden

Klokjes Krans
49,95 euro

Aan een ijzeren staander hangen wij een zelfgemaakt takkenkrans die bij elkaar wordt gehouden door 2 klokjes. De takkenkrans maken wij met hele mooie materialen op zoals malusappeltjes, dadel, steeneik etc.

Je kunt deze Klokjes Krans ook als workshoppakket bestellen, klik dan hier voor meer info en om te bestellen. Ik stuur het door heel Nederland naar je toe.


DATA  2022
Ma.mi. 12 dec.
Di.av. 13 dec.
Wo.av. 14 dec.
Do.av. 15 dec.
Vrij.mi. 16 dec.
Zat.mo. 17 dec.
Ma. mi. 19 dec. 

Aanmelden

Paas Violen
55,00 euro

Yeaahhh, op veler verzoek gaan wij een heerlijke voorjaars krans maken met Violen. Hoe leuk om met Pasen zo'n natuurlijke sfeervolle krans aan je voordeur te hebben, heel welkom toch. Bij een goede verzorging heb je zeker tot in mei plezier van deze krans.

DATA 2023
Wo.av. 29 mrt. 2023

Do.av. 30 mrt.  2023
Vrij.mi. 31 mrt. 2023
Zat.mo. 01 aprl. 2023

Aanmelden

Keukenhof Boeket
49,95 euro

Bij mooi weer ontvang ik jullie buiten in onze tuin. In het najaar van 2022 heb ik 4000 bollen aangeplant en op dat moment is het 1 kleuren zee. Zo heerlijk. Tijdens de koffie vertel ik jullie alle details van deze aanplant. Zowel in onze voortuinen als achter in de Pluktuin. Hier kun je heel mooi bekijken , hoe prachtig  de constructies in combinatie met de bollen zijn. Na een rondje door de tuin gaan wij een sfeervol  Voorjaars boeket , in bijzondere tinten maken ala de Oude Meesters in een glazen vaas.

DATA 2023
Vrij.mo. 05 mei 2023
Vrij.mi. 05 mei  2023
Zat. mo. 06 mei 2023


Aanmelden

Lathyrus Gevlecht
32,50 euro

Na een heerlijk kop koffie leid ik jullie rond door onze Pluktuin en vertel ik hoe ik deze tuin vormgeef en welke bloemen, hoe te planten en te zaaien. Vervolgens maken wij zelf een takkenconstructie van 1.80 mtr, die je kunt gebruiken ter ondersteuning voor Lathyrussen of/en Thunbergia. Een hele informatieve en inspirerende morgen of  middag.

Data 2023
Vrij.mo. 12 mei 2023

Vrij.mi. 12 mei 2023

Aanmelden

Pluktuin Vaasjes
49,95 euro

In de periode dat de Pluktuin heel overdadig bloeit ontvang ik jullie met koffie en thee in deze tuin. Hoe heerlijk om tussen al deze bloemen te vertoeven. Ik vertel jullie over al mijn soortjes, van Dahlia's tot Zonnebloemenen en Amaranthus, maar ook over het plukken en ik laat zien hoe je een mooie plukmand zelf kunt maken. Verder heb ik overal schalen staan met gevulde vaasjes, allemaal ter inspiratie. Hoe leuk dat je dan zelf aan de slag mag gaan , met bloemen die ik speciaal voor jullie in een prachtige combi heb uitgezocht. Je moet zelf een platte schaal vol met kleine vaasjes meenemen, als je die niet heb, ik heb genoeg op voorraad, dus je kunt ze ook bij mij aanschaffen. Ik leg je uit hoe je met de bloemen de vaasjes kunt vullen tot 1 mooi geheel. 

DATA 2023
Do.mi. 14 sept.  2023
Vrij.mo. 15 sept.2023
Vrij.mi. 15 sept. 2023
Zat.mo. 16 sept. 2023
Zat. mi. 16 sept. 2023

Aanmelden

Flower Heaven ( 1  dag)
84,95 euro

Deze morgen starten wij bij Pluktuin Stoutenburg in Stoutenburg bij Amersfoort. Wij worden met koffie, thee geschonken in heerlijke bloemerige kopjes en een zelfgemaakt taartje door Wilma ontvangen. Hierna leidt Wilma ons rond  en vertelt haar verhaal mbt. hun Pluktuin. Hierna mogen jullie naar hartelust plukken en ik vertel waar je bij het plukken op moet letten. Vervolgens volgt een uitgebreidde lunch met soep/broodjes en quiche. In de middag rijden wij op eigen gelegenheid naar onze dicht bij gelegen pluktuin en vertel ik met een kort verhaal over onze pluktuin. Ik laat zien hoe je boekettten maakt, vazen vult , kortom hoe je de meest mooie boeketten kunt maken in de meest mooie ondergronden. Vervolgens ga je met je  geplukte bos zelf  aan de slag. Je leert hoe je korenschoof moet binden en je mag het boeket in een zelf meegebrachte vaas schikken of  je kunt bij mij een prachtige pluktuinvaas of groepjes vazen aanschaffen en daarin schikken. ik heb allerlei voorbeelden staan op welke manier je de bloemen kunt verwerken. Ik probeer je zo goed mogelijk hierin te begeleiden.  Een heerlijk, informatief, kleurijk en gezellig uitje.

Blogbericht: Pluktuin Stoutenburg
Aanmelden

Online Pluktuin Portret
29,95 euro

Heb je altijd al een pluktuin willen hebben en je weet niet hoe je dit aan moet pakken? Wil je een inkijkje in mijn ontwerp? Vind je het leuk om anderhalf uur in een soort van flowerheaven te vertoeven? Wil je alles weten over hoe ik mijn constructies maak? Wil je heel veel tips mbt. het planten en verzorgen van Dahlia's? Wil je samen met vriendinnen, klas of bv. tuinclub  geïnformeerd worden over hoe je je pluktuin omvormd tot een soort van boeket, waar je door heen kunt wandelen. Dan is dit Pluktuin Portret misschien iets voor jou.

 Het Pluktuin Portret met 6 filmpjes van 20 min. en een digitaal naslagwerk welke je uit kunt printen kost 28,95 euro  en informeert je van A tot Z mbt. onze Pluktuin.

Hieronder kun je de link bestellen die jou na dit heerlijke Pluktuin feestje leidt
Zeg, alvast heeeeelllll veeel plezier.

Meer info

Workshoppakketten 

Je kunt ook een workshoppakket bestellen en ik stuur het je toe. Je ontvangt dan thuis een doos met de meest mooie materialen en je krijgt via de mail een uitgebreide beschrijving toegestuurd, aangevuld met duidelijke foto's hoe je het stuk kunt maken. Je kunt dan thuis of op locatie  evt. samen met een vriendin het stuk maken. Maar ook geweldig om het kado te geven, bv. met kerst als kerstpakket of  als activiteit tijdens een feestje met vriendinnen.                            
Ik heb 3 pakketten, die ik het hele jaar verstuur en 2 pakketten die  aan een datum gebonden zijn.

Het hele jaar:
Hout, Schors en Vaasjes:  33,95 euro
Vaasjes Krans: 34,95 euro
Houten Krans: 49,95 euro

Met een Vaste Verzenddatum:
Bloemen Waterval:
13 of 14 okt. 2022 : 59,95 euro

Klokjes Krans :
23, 24 of 25 nov. 2022: 49,95 euro

Bij opmerkingen graag even de keuze van je verzenddatum plaatsen.

Voor de workshops op locatie bij mij zoals ze hier boven vermeld staan moet je je inschrijven en die betaal je direct na aanmelding.

De workshoppakketten bestel en betaal je via mijn webshop via onderstaande link. 

Aanmelden

Reserveren | hoe het werkt

U kunt zich aanmelden voor 1 of meerdere workshops, de  betaling vindt automatisch plaats na elke workshop aanmelding. Dus boekt u voor 3 workshops, betaald u 3 keer. U kunt per workshop 1 of meerdere mensen aanmelden. Na de betaling krijgt u automatisch een bevestiging toegestuurd.

Ontvangt u geen bevestiging, controleer dan ook u ongewenste emailbox, heeft u daar ook geen bevestiging in  ontvangen, mail mij dan even. 

Voor de 7 delige cursus kunt u zich inschrijven op mijn wachtlijst. Klik hiervoor op deze link om direct naar het  formulier te gaan.  

Annuleren

Annuleren kan tot 4 weken voor de workshop. U krijgt het betaalde bedrag teruggestort minus € 5,00 administratiekosten. Mocht u binnen 4 weken voor aanvang van de workshop annuleren dan bent u in verband met de inkoop van het materiaal en het reserveren van uw plek, het volledige bedrag verschuldigd. In overleg kunt u het materiaal ophalen.

Corona: Mocht ik door bv. een evt. Lockdown of door ziekte de workshop moeten annuleren, dan wordt u workshopbedrag volledig teruggestort. Annuleert u zelf de workshop, dan bent u  verantwoordelijk voor het workshopbedrag. Neem in dit geval contact met mij op.

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden

Nieuws uit de Boomgaard

E-books en Workshoppakketten

Mocht je te ver weg wonen om een workshop te komen volgen of kun je niet om welke reden dan ook. Dan kun je altijd nog een superleuk Workshoppakket bestellen of een Online Pluktuincursus volgen. Binnenkort komt er zelfs een kerst Ebook, met werkbeschrijvingen van prachtig kerstbloemwerk. Hoe heerlijk om jezelf te verwennen met zoiets of om dit samen te doen met je vriendinnen. Leukkkkkk

Meer lezen

Dahlia Spektakel

Zaterdag 27  en Zondag 28 augustus 2022
 
10.00-17.00 uur

Presentatie van mijn bloemwerk voor het nieuwe winterseizoen , onze tuin is open gesteld, www.kwekerijschipper.nl is aanwezig met heel veel, hele mooie Dahlia’s en  www.ellyvangent.com, cursist, staat hier met haar prachtige schilderijen van oude Hollandse stillevens. www.zinniaenco.nl met hele mooie tuinboeketten en Attie Lutteijn met heerlijke eigengemaakte Jams.

Zondag is Grondig Geniethen aanwezig met een verkoop van Tuinbrocante, kwekerij Schipper, Elly van Gent en Attie met jams, zijn dan ook aanwezig. Tevens kun je nog 3 andere prachtige Dahliatuinen bekijken. Zie tuinopenstelling

Jippie, ik verheug mij er nu al op.

Ons "Tuinhuis" staat vol met de meest mooie boeketten en bloemwerk, allemaal gemaakt met tuinbloemen uit onze eigen tuin. Hieronder ook stukken die we in het winterseizoen tijdens de workshops maken. Entree is 3,00 euro p/p per tuin 

Ivm. Covid is aanmelden verplicht dat kunt u doen bij de pagina Tuinopenstelling.

Meer lezen

Corona maatregelen

Heel blij ben ik dat ik jullie weer kan ontvangen. Met een heerlijk nieuw workshop programma, hoe fijn is het, zeker in deze tijd om heel ontspannen weer met elkaar te kunnen schikken. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend meer.  Bij verkoudheid, koorts of gewoon niet lekker zijn, hoop ik dat jullie thuis blijven en de workshop annuleren, zie tekst hierboven.