In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Nieuws uit de Boomgaard

Tuinopenstelling


In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1200 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek -Henschoten www.dentreekhenschoten.nl.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.
.
Op afspraak kunt u als groep(minimaal 10 pers.,maximaal 50 ) onze tuin bezoeken in de periode mei t/m september. De entree  bedraagt  3.50 euro per persoon. Koffie/thee incl. iets lekkers 1,50 euro p/p.  U bent van harte welkom.

Voor een afspraak kunt u contact met mij opnemen via de mail marieke@mariekenolsen.nl of telefonisch, 033-4337860.


Open dagen:

Bollenweekend Midden Nederland:  zaterdag 27 april en zondag 28 april 2019
Rondje Tuinen Amersfoort: zaterdag 17 augustus 2019
Dahlia Spektakel  Midden Nederland:  zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019

Bollenroute Midden Nederland

Zaterdag 27 april en Zondag 28 april 2019

Tijdens dit weekend is onze tuin samen met 4 andere tuinen geopend. Al deze tuinen zijn overdadig aangeplant met heel veel voorjaarsbollen die samen met het frisse groen voor een geweldig voorjaarsfeestje zorgen. U bent van harte welkom. tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 euro p/p per tuin incl. koffie/thee. 

Deelnemende tuinen:
                                  
De tuin van Anneke Caljouw
De tuin van Attie Lutteijn
De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van Ellen Lubbers
De tuin van Marieke Nolsen.                                

Meer Info

Rondje Tuinen Amersfoort

Zaterdag 17 augustus 2019

Tijdens deze dag is onze tuin gezamenlijk met nog 5 andere prachtige tuinen, een pluktuin en een kwekerij opengesteld. U bent van harte welkom tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 p/p per tuin incl. koffie /thee.  

Meer informatie


Dahlia Spektakel

Zaterdag 31 augustus en Zondag 1 september 2019

Tijdens dit weekend is onze tuin opengesteld, samen met nog 3 andere prachtige overdadig bloeiende Dahliatuinen in Midden Nederland. De Dahlia staat helemaal centraal. Hoe gaaf is het om dit samen met deze tuinen te mogen doen. Naast onze tuin, heb ik  mijn ruimte gevuld met mooi tuinachtig bloemwerk, ook in het teken van Dahlia's en www.kwekerijschipper is aanwezig met een verkoop van de meest mooie Dahlia's. U bent van harte welkom tussen 10.00- 17.00 uur .

Entree is 3,00 per tuin.

Deelnemende tuinen:

De Boschhoeve in Wolfheeze.
De tuin van Anja van Heeswijk in Leusden.
De tuin van Ellen Lubbers in Barneveld

De tuin van Marieke Nolsen in Leusden 

       

Meer lezen

Bed and Breakfast 

Sinds kort is de prachtige B&B van de Fam. van Heek op het Landgoed geopend. Hoe heerlijk is het om tijdens een tuintrip te kunnen  overnachten op deze  gastvrije locatie in een heerlijke Landgoedsfeer.

Meer lezen

"Buurtuinen"

Een bezoek aan onze tuin is goed te combineren met een bezoek aan onderstaande “buurtuinen”.

*Kwekerij Klein hof Achterveld
*De tuin van Ank Maertens Soest
*Groot Zandbrink Leusden
*De tuin van fam. Caljouw  Amersfoort
*De tuin van fam.v.Schelven Ter Schuur
*De Beukenhof Barneveld
*De tuin van fam. Luteijn Zeist
*De tuin van B.Geertsema Soest
*De Pluktuin Stoutenburg
*De tuin van de Familie Pelsrijcke Leusden
*De tuin van de Familie van Heeswijk Leusden

Meer lezen

Donateur Tuinenstichting

Ik ben heel trots dat ik donateur mag zijn van de Nederlandse Tuinenstichting en dat ik als opentuin eigenaar met onze tuin in hun boekje mag staan. De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken . Daarnaast stimuleert de NTS. de openstelling van particuliere tuinen en organiseert zij geweldige tuingerelateerde excursies.Voor 47,00 per jaar kunt U ook meegenieten van al deze tuinen en de daarbij behorende geweldige sfeertjes. U krijgt 4x per jaar het zg. Tuinjournaal en daarnaast de open tuinen gids . In deze gids worden meer als 300 tuinen in Nederland vermeld met hun adressen en hun open dagen. Zo gaaf. Op deze manier kun je allerlei tuinen bezoeken en combinaties maken voor bezoeken. Als donateur hebt u op sommige dagen zelfs vrij entree. Maar het mooiste is natuurlijk dat u de stichting ondersteunt met de geweldige projecten die zij realiseren. Kortom , wordt donateur en steun deze stichting.

Meer lezen

Zaden uit Amerika

Meestal bestel ik mijn zaden voor de pluktuin bij www.silene.be . Maar dit jaar heb ik ook enkele zakjes besteld bij een bedrijf uit Amerika. Zoals de Zinnia oklahoma Salmon en de Helichrysum apricot. Zaden die ik hier niet kan krijgen.  Meer leuke informatie hierover op mijn blog.

Meer lezen

Tijdschrift Tuinseizoen

In het prachtige tijdschrift Tuinseizoen een artikel over de inspirerende cursus , gegeven door Sarah Raven, op het  Landgoed Parham House  die ik vorig jaar in Engeland gevolgd  heb.

Meer lezen

Lunchadres: De Bavoort

Mocht u onze tuin willen bezoeken en met uw groep een heerlijke lunch gebruiken, dan is Restaurant de Bavoort, ook aan de Treekerweg, een aanrader.

Meer lezen

Inspired by Sarah Raven

Afgelopen jaar heb ik 2 x de prachtige pluktuin van Sarah Raven mogen bezoeken en heb op het sfeervolle landgoed Parham House in East-Sussex een dagcursus gevolgd, gegeven door Sarah , hoe een pluktuin aan te leggen  Totaal geïnspireerd, heb ik , met hulp van mijn man een kleine pluktuin gecreëerd ,vol met de meest mooie Dahlia's en 1 jarigen.(zie blog)  Een pluktuin helemaal voor onszelf ,die u ook kunt komen bekijken. 

Meer lezen

Claus Dalby

Claus Dalby is een  groenpublicist, auteur en uitgever uit Denemarken, maar bovenal een enorme liefhebber van tuinen. Helemaal vereerd was ik dan ook , dat hij 4 jaar geleden contact met mij zocht en onze voorjaarstuin gefotografeert heeft voor in 1 van zijn prachtige tuinboeken. Hij heeft er inmiddels 20 op zijn naam staan.

Afgelopen zomer was Claus opnieuw onze gast. Hij maakte een zomertour rond prachtige Europese tuinen. Deze tuinen filmt en fotografeert hij, voor zijn boeken en zijn instagram account. Via zijn instagramaccount kunnen volgers meegenieten van zijn tour. Zo kwam onze tuin ook in beeld. Heel bijzonder. Zie hieronder. Maar goed, dat is niet alleen heel leuk. Het is gewoon een geweldig aardige man, bevlogen van tuinen en heerlijk om te ontmoeten.

Onze tuin op Instagram


Gastblogger:
Modeste Herwig

Met enorm veel plezier werk ik regelmatig samen  met Modeste Herwig aan een bloemerige reportage ik verzorg de presentatie en zij fotografeert het. Daarnaast schrijft zij een paar keer per jaar een tuingerelateerd artikel voor mijn blog. 

Meer lezen

Tijdschrift: Tuinseizoen en Seasons

In het januari nummer van zowel het prachtige tijdschrift Seasons als Tuinseizoen een mooie reportage van onze Sneeuwklokjes die Modeste en ik vorig jaar gemaakt hebben.

Meer lezen

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemige Berichten'

Aanmelden