In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Tuinopenstelling


In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1200 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek -Henschoten www.dentreekhenschoten.nl.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.
.
Op afspraak kunt u als groep(minimaal 10 pers.,maximaal 50 ) onze tuin bezoeken in de periode mei t/m augustus. De entree  bedraagt  3.50 euro per persoon. Koffie/thee incl. iets lekkers 1,50 euro p/p.  U bent van harte welkom.

Voor een afspraak kunt u contact met mij opnemen via de mail marieke@mariekenolsen.nl of telefonisch, 033-4337860.

Nieuws uit de Boomgaard

Bollenweekend

Zaterdag 29 april en Zondag 30 april 2017

Tijdens dit weekend is onze tuin samen met 4 andere tuinen geopend. Al deze tuinen zijn overdadig aangeplant met heel veel voorjaarsbollen die samen met het frisse groen voor een geweldig voorjaarsfeestje zorgen. U bent van harte welkom. tussen 10.00-17.00 uur. Entree is 3,00 euro p/p per tuin.

Deelnemenden tuinen:
                                  
De tuin van Anneke Caljouw
De tuin van Attie Lutteijn
De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van Ellen Lubbers
De tuin van Marieke Nolsen.                                

Meer Info

Rondje tuinen Amersfoort

Zaterdag  19 augustus 2017  

Zaterdag 19 augustus hebben 6 tuinen ,een kwekerij en een pluktuin hun tuinen gezamenlijk opengesteld van 10.00 -17.00 uur. Entree: 3.00 euro p/p per tuin. Kwekerij en Pluktuin gratis.                                                                                               

Deelnemende tuinen:

De tuin van Anneke Caljouw 
De tuin van Attie Luteijn                        

De tuin van Anneke van Haeften
De tuin van Anja van Heeswijk
De tuin van de Fam. Pelsrijcke
De tuin van Marieke Nolsen.
Kwekerij Klein Hof
Pluktuin Stoutenburg  
                          

Meer lezen 

"Buurtuinen"

Een bezoek aan onze tuin is goed te combineren met een bezoek aan onderstaande “buurtuinen”.

*Kwekerij Klein hof Achterveld
*De tuin van Ank Maertens Soest
*Groot Zandbrink Leusden
*De tuin van fam. Caljouw  Amersfoort
*De tuin van fam.v.Schelven Ter Schuur
*De Beukenhof Barneveld
*De tuin van fam. Luteijn Zeist
*De tuin van B.Geertsema Soest
*De Pluktuin Stoutenburg
*De tuin van de Familie Pelsrijcke Leusden
*De tuin van de Familie van Heeswijk Leusden

Meer lezen

Donateur Tuinenstichting

Ik ben heel trots dat ik donateur mag zijn van de Nederlandse Tuinenstichting en dat ik als opentuin eigenaar met onze tuin in hun boekje mag staan. De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken . Daarnaast stimuleert de NTS. de openstelling van particuliere tuinen en organiseert zij geweldige tuingerelateerde excursies.Voor 47,00 per jaar kunt U ook meegenieten van al deze tuinen en de daarbij behorende geweldige sfeertjes. U krijgt 4x per jaar het zg. Tuinjournaal en daarnaast de open tuinen gids . In deze gids worden meer als 300 tuinen in Nederland vermeld met hun adressen en hun open dagen. Zo gaaf. Op deze manier kun je allerlei tuinen bezoeken en combinaties maken voor bezoeken. Als donateur hebt u op sommige dagen zelfs vrij entree. Maar het mooiste is natuurlijk dat u de stichting ondersteunt met de geweldige projecten die zij realiseren. Kortom , wordt donateur en steun deze stichting.

Meer lezen

Claus Dalby

Er is een prachtig boek uit gekomen in Denemarken van Claus Dalby. Een boek vol met hele mooie voorjaarstuinen uit o.a. Nederland, met daarin ook onze voorjaarstuin. Super leuk om in dit geweldige boek te mogen staan.


Gastblogger:
Modeste Herwig

Met enorm veel plezier werk ik regelmatig samen  met Modeste Herwig aan een bloemerige reportage ik verzorg de presentatie en zij fotografeert het. Daarnaast schrijft zij een paar keer per jaar een tuingerelateerd artikel voor mijn blog. 

Meer lezen

Tijdschrift: 
Wohnen&Garten

Heel bijzonder om dit voorjaar met onze voorjaarstuin in het prachtige Duitse tijdschrift Wohnen&Garten te mogen staan.

Meer lezen