In de Boomgaard
Kleurt je seizoen!

Naar Blog

Welkom

Sfeervolle bloemen workshops, geïnspireerd door het seizoen.
In een prachtige omgeving op landgoed Den Treek-Henschoten, laat ik u werken met mooie seizoensmaterialen. U leert verschillende technieken om de meest natuurlijke bloemdecoraties
te maken voor in en om het huis.

Cursussen & Workshops

Ik organiseer Workshops en Cursussen. U kunt zich individueel of met een groep voor 1 of meerdere compleet verzorgde workshops inschrijven. Tijdens de cursussen leert u in 8 avonden sfeervol bloemwerk maken. Voor de cursussen neemt u zelf het materiaal mee.

Meer lezen

Tuinopenstelling

Wij hebben een prachtige bloementuin van ongeveer 1300 m2 die is ingericht op de Ossenstal, een karakteristiek huis op landgoed Den Treek-Henschoten in Leusden. www.dentreekhenschoten.nl. De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Op afspraak kunt u als groep met minimaal 10 personen en maximaal 50 personen een bezoek brengen aan de tuin in de periode mei t/m augustus. De kosten bedragen € 3.50 per persoon. Koffie of thee plus iets lekkers 1,50 p/p. U bent van harte welkom.

Meer lezen

Aanmelden nieuwsbrief 'Bloemerige Berichten'

Aanmelden

Nieuws uit de Boomgaard

Laatste blog items

Nieuw boekje: Onze Pluktuin op het Landgoed

Ik heb een nieuw boekje gemaakt over onze op Engeland geïnspireerde Pluktuin.  Een boekje vol met prachtige foto's van deze tuin, van de bloemen en van sfeervolle boeketten die ik van deze bloemen maak. Een boekje waarin ik vertel hoe ik te werk ga, hoe ik zaai, waar ik de Dahlia knollen koop etc. Dus ik denk heel inspirerend en informatief, met heel veel practischische tips, allemaal gebasseerd op mijn eigen ervaring.
Het boekje kost 10,00 euro , evt. verzendkosten zijn 5,00 euro en het is te bestellen via marieke@mariekenolsen.nl

 

Meer lezen.

Kwekerij Hein Meeuwissen

Tijdens het Bollen Weekend in het voorjaar en het Dahlia Spektakel eind Augustus,begin September, is Hein Meeuwissen aanwezig met een verkoop van heel veel prachtige voorjaarsbollen/zomerbollen. De kwekerij van Hein is gespecialiseerd in Narcissen en botanische Tulpen. Elk jaar bestel ik een aantal gekke soorten bij Hein, b.v. afgelopen jaar Narcis Dear Lotte en Narcis manley.

Meer lezen

Op TV bij RTV Utrecht

In mei 2016 waren wij te gast in de tv uitzending 'Onze Tuin' van RTV Utrecht. Presentator Margreet van Gils begint de uitzending met: "In 2002 is het echtpaar Nolsen in Leusden op het landgoed Den Treek-Henschoten komen wonen in de Ossenstal aan de Treekerweg in Leusden. Toen bestond de tuin van ongeveer 1000 m2 uit een haag, een grasveld, coniferen en veel bestrating. Eigenhandig heeft Marieke Nolsen de tuin omgetoverd tot een plek met weelderige bloemen en planten met zachte kleuren. Als bloembindster vindt ze het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor een groot gedeelte uit pluk bloemen, bessen en groen voor het schikken van arrangementen. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozenbottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in."

Bekijk de uitzending

Facebook & Blog

Ik vind het geweldig om mijn enthousiasme voor alles wat met bloemen te maken heeft met jou te delen. Wanneer je mijn facebookpagina liked of/en mijn blog volgt, kun je meegenieten van onze heerlijke tuin en mijn prachtige vak. Door op het blog aan de rechterzijde je emailadres in te vullen bij follow by email, krijgt je via je mail mijn Blogartikelen. Voor nog meer inspiratie, verwijs ik je graag door naar mijn pinterestborden.

Meer lezen